Lindengracht 17
1015 KB Amsterdam
+31 (0)20 625 47 88
info@vikingfilm.nl

NL | EN


 

Viking Film is de in 2011 opgerichte filmproductiemaatschappij van Marleen Slot, gevestigd in Amsterdam. Viking Film wil internationaal georiƫnteerde, kwalitatieve films maken voor een Nederlands en internationaal publiek met een speciale focus op artistieke genrefilms, kinder- en familiefilms en animatiefilms. Uitgangspunt hierbij is om tewerken met zowel jonge als gevestigde talentvolle regisseurs, scenaristen en crews. Viking Film wil grensoverschrijdend zijn en samenwerkingen aangaan met producenten en makers uit Europa, Latijns-Amerika en Aziƫ.

Momenteel heeft Viking Film twee films in productie. De korte animatiefilm AS BOYS GROW (Charlotte van Otterloo) en de
co-productie LEONES van de Argentijnse regisseur Jazmin Lopez.
Beide films zijn een samenwerking met Lemming Film waar Marleen jarenlang als producent gewerkt heeft.

Zij produceerde daar ondermeer de speelfilms TONY 10 (Mischa Kamp, release februari 2012), SNACKBAR (Meral Uslu, geselecteerd voor Berlinale Generation 14+ 2012), PATATJE OORLOG (Nicole van Kilsdonk, openingsfilm Cinekid 2011, selectie Berlinale K+ 2012), ADEM (Hans van Nuffel, winnaar European Film Academy Discovery Award), MY JOY (Sergei Loznitsa, hoofdcompetitie Cannes filmfestival 2010) en VIVAN LAS ANTIPODAS! (Victor Kossakovsky, openingsfilm Venice Film Festival 2011). Daarnaast is Viking Film een van de vier producenten van ONE NIGHT STAND 8.

Marleen heeft Communicatiewetenschap gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie media entertainment. In 2007 volgde zij de producententraining EAVE, het opleidingsprogramma van MEDIA gericht op internationale co-producties. In 2009 heeft zij deelgenomen aan ACE, een opleiding en netwerk voor Europese producenten. Daarnaast was zij van 2008 tot 2010 voorzitter van de vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers (NFTVM) en zit zij momenteel in het bestuur van ACE.